Kábítószer dohányzásra. Társult kulcsingerek, pszichés és szociális függések

Drog-, alkohol és dohányzás prevenció

A University College London UCL új elemzése szerint a dohánytermékek világszerte százezer halálesetből ért, az alkohol pedig ért felelős — írja a Daily Mail.

kábítószer dohányzásra szóda a dohányzásról való leszokáshoz

Összehasonlításképp: a kokain csupán százezerből 6,9 ember haláláért okolható. Az adatok azt is felfedték, hogy minden ötödik felnőtt havi egyszer nagy mennyiségű alkoholt vesz magához, ráadásul a felnőtt lakosság 15 százaléka napi szinten dohányzik is.

kábítószer dohányzásra érbetegség a dohányzáskor

Ezzel szemben kokaint a felnőttek 0,35; marihuánát 3,8; amfetaminokat 0,37; opioidokat pedig 0,35 százalékuk használt az elmúlt 12 hónap során. A kutatás szerint százezerből ,2 ember alkoholfüggő, míg a kannabiszfüggőség százezerből csak ,3 embert érint.

kábítószer dohányzásra élvezetes álmok a leszállókról

Brutális videón egy szétgyilkolt, dohányos tüdő Napi egy kábítószer dohányzásra cigi, és 20 év után ez a vége. Évente 4,9 millió ember hal meg a dohányzás következményeként, Magyarországon 28 ezer. A dohányzás és az alkohol ,9, illetve 85 millió károsodott egészségi állapotban leélt évet disability-adjusted life years, azaz DALY okoz.

kábítószer dohányzásra amikor a legnehezebb napokon leszokott a dohányzásról

A tiltott droghasználathoz köthető halálesetek száma Kelet-Európában a legmagasabb. A szakértők szerint további adatgyűjtésre kábítószer dohányzásra szükség ahhoz, hogy pontosan felmérjék az egyes szerfüggőségek földrajzi eloszlását.

kábítószer dohányzásra napló akik leszoktak a dohányzásról

Kiemelt kép: Thinkstock.

Lehet, hogy érdekel