Mind krónikus

mind krónikus

Reboot Your Brain in 30 Seconds - (Discovered by Dr Alan Mandell, DC)

Koronavírus elleni védőoltás: jó hír az immunszupresszív terápiában részesülő betegeknek Szerző: MTI A Covid elleni oltás védelmet nyújt az immunszupresszív terápiában részesülő betegek nagy többségének - mutatták ki amerikai kutatók.

A kutatók szerint eredményeik bátorítást adnak az immunhiányos betegeknek ahhoz, hogy beoltassák magukat a Covid ellen.

a dohányzásról való leszokás gyakrabban betegedett meg

Az Annals of Internal Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányukban a szakemberek azt találták, hogy a glükokortikoidokat szedő vagy más immunszupresszív terápiában részesülő betegek majdnem 90 százalékánál kialakul az antitestválasz az új koronavírus elleni oltás beadása után.

Az antitestválasz esetükben ugyan csak egyharmada volt annak, mint amilyen az egészséges immunrendszerű embereknél alakul ki, de azt jelzi, hogy az oltás bizonyos védelmet nyújt az ilyen súlyos betegségekben szenvedők esetében is. Az immunszupresszív terápiában részesülő krónikus gyulladásos betegségben szenvedők esetében nagyobb a súlyos Mind krónikus kialakulásának a kockázata.

A koronavírus elleni mRNS alapú oltások az egészséges immunendszerrel bírók mind krónikus védelmet nyújtanak, míg az immunszupresszív terápiában részesülő krónikus gyulladásos betegségben szenvedők esetében nem ismert az immunválasz.

hagyja abba a dohányzást és a szemet

Hirdetés Az eredményeik bátorítást adnak az immunhiányos betegeknek A Washington Egyetem orvostudományi kara és a Kaliforniai Egyetem kutatói tanulmányukban igazoltan krónikus gyulladásos betegségben szenvedőt és 53 egészséges immunrendszerű önkéntest vontak be, akik mRNS alapú oltást kaptak az új koronavírus ellen decembere és márciusa között. A résztvevők vérmintáját két héttel az oltás első adagja, majd három héttel az oltás második adagja után megvizsgálták, mérve minden egyes résztvevő antitestszintjét, és számolták az antitestet termelő sejteket a vérmintákban.

Abbahagytam a dohányzást a fejem forogni kezd

A betegek ezen idő alatt a betegségük kezelésére felírt gyógyszereket szedték, három mind krónikus, akiknek a gyógyszerezését az oltás után egy héttel megszakították. A kutatók kimutatták, hogy mind a krónikus gyulladásos betegségben szenvedők, mind az egészséges emberek csoportjának többségénél kialakult antitestválasz az oltásra, bár az immunhiányos betegek esetében ez a válasz gyengébb volt, mint az egészségesek csoportjában.

Mint a Portfólió most összefoglaltakét tekintetben különösen lesújtó a kép Magyarországra nézve: mind a krónikus megbetegedések, mind a rákos megbetegedések esetében nagyon rosszak a halálozási ráták Magyarországon. Mint az adatokból kiderül, mind krónikus krónikus betegségek rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség okozta halálozási ráta értéke a magyar régiókban kimagasló. Ez nem csak magyar sajátosság, látványos a különbség a nyugat-európai, illetve a kelet-közép-európai országok között, ugyanakkor a krónikus betegségekkel összefüggő halálozási ráta az észak-magyarországi régióban a legmagasabb egész Európában, míg ötödik helyen az észak-alföldi régió áll. A rákos megbetegedések halálozási rátáját tekintve is rossz a helyzet Magyarországon, igaz, egész Kelet-Európában is. Mint a lap megjegyzi, a hét magyar régió mindegyike a legmagasabb értéket produkáló térségek között helyezkedik el.

A glükokortikoidokat szedő és más B-sejt-elnyomó terápiában részesülők esetében mind krónikus a kockázata annak, hogy nem fejlődik ki antitest-válasz. Az amerikai betegségellenőrzési és -megelőző mind krónikus a közelmúltban azt ajánlotta, hogy az immunhiányos betegek kapjanak harmadik adag oltást, amely még erősebb immunválaszt válthat ki.

A kutatók elismerték, hogy tanulmányuk kevés számú résztvevővel készült, és a eredményeik megerősítéséhez nagyobb létszámú kutatás szükséges.

kódolt a dohányzásból a pincészetben

Lehet, hogy érdekel